Implantologji

Cfare jane implantet e dhembeve?

Implantet jane dhembe i ndryshuar qe duken dhe i ndieni si te vetet. Per shkak se jane pjese e qendrueshme te gojes suaj mund te hani, te pini dhe te buzeqesni pa mosbesimin qe mund ta ndieni kur keni proteza. Implanti eshte vidhe kirurgjike e vendosur ne kockes se nofulles qe ta zvendesoje rrenjen natyral te dhembit. Ky proces zhvillohet ne periudhe prej 3 deri 6 muaj . Proteza ( dhembe i pjessishem ose dhembe krune porcelani) vendoset mbi vidhen e fiksuar qe te zvendesohet dhembi natyral.

Nese ju mungon nje dhemb

Nese ju mungon nje dhemb, implanti eshte me mire sesa ura tradicionale. Vendosja e ures kerkon prej stomatologut t'i pres dy dhembet fqinje qe te mbahet ura. Implantet e zevendesojne vetem dhembin qe mungon, duke e ruajtur kocken dhe dhembet fqinje ne gjendje te shendoshespan>

Description: Single Implant

A jane implantet zgjedhja e vertet per ju?

Do te jeni te sigurte vetem nese vizitoni nje specialist per implante.

Nese ju mungojne me shume se nje dhembe

Sic eshte treguar me poshte, disa implante te dhembeve mund te kene proteze e plotesishme ose e pjesshme. Kjo teknike e eliminon nevojen per ahezivat lyese (ngjitese) ose mbyllesat metale qe nuk jane te rehatshme. Implantet ndohmojne nofulla dhe qellizat ta mbajne pamjen e shendoshe.

implantology_clip_image007.gif

Mini implante te dhembeve

implantology_clip_image010.jpg

Ky sistem e shmang nevojen per rrafshim te protezes qe duhet te behet me protezat rregullare nje here ne disa vjet. E permireson komforin dhe zgjatja e protezat. Nese nuk ju pelqente nervoza e lidhur me protezat e vjetra, ky eshte sistemi per ju. Mini implantet e stabilizohen protezen duke mundesuar siguritet personal dhe komfor. Ndieni shijen e ushqimit si me pare. Kenaquni ne misrin e pjekur perseri.

Description: mini-implant

Pse mini implante?

 •  Procedure e thjeshte, e bute dhe jo kirurgjike
 • Rezultate momentale
 • Mbrojtje per protezen ose krunen dhe urat
 • E ruan kocken

Implantologji proteza mbi implantet

implantology_clip_image012.jpgDisa njerez me proteza kane probleme te rendesishme- pertypja eshte shume e veshtire, proteza eshte nenshtruar nen abrazi te shpeshte, qellizat atrofojne shume shpejte. Per keta njerez proteza mbi implant mund te ofroje zgjedhje te rehatshme dhe afatgjate. Disa mini implante mbi dhembet do te sherbejne si mbrojtje per protezen tuaj, duke siguruar stabilitet dhe duke e bere pertypjen, te folurit dhe te qeshurit e lehte dhe e rehatshme

Perparesite e protezes me implantime mbi protezen konvencionale

 • Qendrueshmeri me e madhe
 • " komoditet me i madh
 • " fortesi e rritur gjate kafshimit
 • " funksionalitet me i madh gjate kafshimit dhe pertypjes sikur te dhembeve natyrale
 • " pa mbulesat e merzitshme ne maje te buzeve
 • " pa kuka jo terheqese
 • " perforcohen per nofullen me implante te integruara
 • " te folurit me lehte dhe me afatgjate
 • " qendrueshmeri

Sa implante nevojiten per mbeshtetje te protezes?

Ne pergjithsi, me shume mini implante do te thothe proteze me stabile. Kater mini implante jane minimum per protezen e poshtme, kurse gjashte mini implante jane minimum per protezen e lart. Ne preferojme 10 mini impllante ne vartesi prej gajtesine e kockes. Nese keni proteza dhe dono qe ato te jene te qendrueshme, mini implantet jane mundesi e mire per ju. Nga ana tjeter, nese ne te vertet nuk ju perlqejne protezat dhe doni t'i eliminoni mbulesat plastike ne maje te gojes, implantet tradicionale jane zgjedhje e mire per ju. Cfaree ndodhet me njerezit qe kane proteza te pjesshme? Mini implantet jane mrekullueshme per stabilizim te protezave te pjesshme. Ata nderfuten atje ku nuk ka dhembe. Mundesia me e mire eshte dhembin ta zvendosni me implant tradicional dhe te cliroheni teresisht prej protezes se pjesshme. Nderfutja e implantit eshte menyre e shpejt dhe ekonomik per per stabilizim te protezave te plotesishme..

Vizita e pare te implantologu

Implantologet tona do te kryejne kontroll i teresishem te gojes duke i perfshire ketu edhe rentgen incizimet panoramike qe jane te domosdodhem per diagnoze dhe mjekim i pershtatshem. Kjo eshte menyra e vetme qe te percaktohet nese pacienti ka mjaft kocke per implante, si dhe te vleresohet gjendja e brendhshme te dhembeve. Implantologet do ta percaktojne gjendjen e pergjithshme shendetesore dhe nese eshte e nevojshme do tju bejne edhe test te gjakut edhe analize e shurres. Ai do te hulumtoje nese jene alergjike per disa ilace dhe do t'i hulumtoje te gjithe problemet qe mund te ndikojne mbi vendosja e implanteve dhe mjekimi i tyre. Ne duam te jemi te sigurte se jene te shendoshe dhe se implanti do te permiresohet. Implantologet do tju jepin te gjithhe informatave te nevojshme per implantet. Ata do tju shpjegojne hollesisht cdo detall per vendosjen e implanteve dhe mundesive te ndryshme qe i keni ne disponim. Do tju thuaje cfare duhet te zvendesohet te dhembet tuaj dhe si ta keni buzeqeshje e mrekullueshme.. Implantet gjithashtu do tju ndihmojne qe tee cliroheni nga dhimbja, protezat dhe ta permiresoni simetrine dhe pamja e fytyres sate. Nese pacienti kujdeset ne menyren e pershtatshme, atehere implanti do te zgjate tere jete.

Implante unike dhe implante dyfazeshe

Kjo metodhe eshte e pershtatshme per ndryshim te nje dhemb ose humbje e teresishme tee dhembeve ne pjesen e larte ose e poshte te nofulles. Vendosja e implanteve perfshin procedura e qarte e cila behet me anestezi lokale. Shume prej pacienteve te cilet kane implante te futur kane rezultate qe jane te aferta me dhembet e tyre natyrale, qe duken njesoj si dhembet origjinale dhe sigurojne besim i plote kur kafsoni ose buzeqesni.

Description: X-rayDescription: X-ray
Implant unik dental

implantology_clip_image016.jpg 
Me shume implante dentale

Pas operacionit me te cilen jane futur implantet eshte shume e rendesishme te ndjekin rekomandimet e mjekut. Duhet tl sigurohet mbrojtje e jashtezakonshme shtepiake stomatologjike. Dhembet dhe implantet duhet te pastrohen rregullisht me mjete qe i ka rekomanduar dentisti. Implantologet tona do tju mundesojne antibiotike per javen e pare. per 24 oret e ardhshem duhet te hani ushqim i bute dhe te ftohte. Mos e shkaktoni dhimbjen me ushqim qe mund te shkaktoje veshtiresi per 48 oret e ardhshme. Ju nuk duhet t'i ndieni implantet.

Cilat jane dobite prej implantet?

Per shkak se implantet jane te ngjajshme me dhembet natyrale, ata sigurojne sistem i lart te qendrueshem per mbeshtetje te dhembeve te ndryshuar ose implante. Ne dobite e tjera perfshihen:

 • Permiresim i shtrengimit te pertypjes. Dhembet e shendoshe nuk mund te mbajne me shum[ se 500 kg shtrengim te kafshates per inc katror. Nese keni mbatur proteza shume gjate, ky shtrengjim mund te zvogelohet per rreth 10%. Implantet stomatologjike mund ta mbajne shtrengjimin e njejte si dhembet natyrale. Per shkak se implantet jane futur si ndryshim te dhembeve, ata jane perforcuar per nofullen dhe nuk levizen si disa proteza. Nese protezat nuk jane te perforcuar mire ata shkaktojne plaga ne goje. Implantet stomatologjike i eliminojne keto probleme.
 • Jane te sigurte dhe afatgjate. Eshte vertetuar se me higjienen e pershtatshme orale nje implant zgjat deri 20 vjet dhe me shume, me shume pak komplikime.
 • Vetbesim i rritur. Per shkak se implantet dentale funksionojne pothuajse njesoj si dhembet natyrale, shumica e njerezve qe i kane kane vetbesim i rritur.

Askush nuk mund te refuzohet per shkak te moshes. Disa paciente fitojne implante edhe me 90 vjet. Ju nuk do te ndieni se keni implant ne goje, per shkak se ai i ka funksionet e njejta si dhembet e shendoshe.

Si futen implantet dentale?


Hapi i pare:
Qelliza kthehet butesisht prapa dhe vendi eshte pergatitur per futje te implanti.

Description: prep

Hapi i dyte: 
Futeti implanti dental.

Description: anchor

Hapi i trete:
Vendoset kapele e perkohshme ne vend te implantit dhe indi i qellizes vendoset rreth implantit. Implanti qendon disa muaj qe locka te mesohet.

Description: stitch

Faze e permiresimit:


Description: post1

Hapi i pare:
Pasi implanti i vendosur do ta prek indin, kapela terheqet.

Description: post2

Hapi i dyte:
Implanti tani eshte pergatitur per proteze. Proteza tani eshte bere.

Description: with crown

Hapi i trete:
Proteza vendoset mbi implantin.

 

implantology_clip_image023.jpg

implantology_clip_image024.jpg

Implanti unik behet nese keni dhembe dhe qelliza te shendoshe. Ure fikse ose ure krune Perdoren kur kombinohen koronke dhe implant ne kombinim me proteze.

-

Implantologji para dhe pas

implantology_clip_image026.jpg  

Rast 1: 
implantology_clip_image028.jpg
Mungojne dy premes anesore vendosim dy implante dentale.

implantology_clip_image030.jpg          implantology_clip_image032.jpg
e implantit dental majtas,kruna porcelane e implantit dental .

implantology_clip_image034.jpg         implantology_clip_image036.jpg
e implantit dental djatas kruna porcelane e implantit dental.         

implantology_clip_image038.jpg
Ndryshim i plote te buzeqeshjes


Rast 2 :

implantology_clip_image040.jpg    implantology_clip_image042.jpg

Ndyrshim i plot te buzeqeshjes       rezultat e vendosjes se koronkave.


Rast 3 :
 
implantology_clip_image044.jpg     implantology_clip_image046.jpg
Vendosje e 8 implante dentale       efekt perfundimtar .Rast 4

implantology_clip_image048.jpg

Kjo fotografi eshte prej nje njeri i cili ka proteze e lart te parme te plote. Ai ka vendos proteze menjehere pasi iu kane dale dhembet dhe pas permiresmit protezen nuk e ndiente mire dhe iu nevojitej perforcim. Kater mini implante dentale jane futur ne nofullen e lart, me perdorim te anestezise lokale. Kjo pikture eshte sjelle vetem nje minute pasi jane vendosur implantet, por nuk kak gjakderdhje, as qe skuqje.Nuk nevojiteshin as pe. .

 implantology_clip_image050.jpg  implantology_clip_image051.gif

Ne protezen e qendrueshme te nofulles se lart, ne kemi vendosur kater mbajtes per implante. Qe do t'i zvendesojne implantet e vendosur ne nofullen, duke siguruar lidhje e fort dhe te qendrueshme. Protezat e larta te plota qe zakonisht kane mbulesa plastike qe e mbyllin tere fytyre mundesojne perforcim te protezes. Per shkak se mini implantet sigurojne perforcim, vendosja e plastikave nuk eshte e nevojshme. Pacientet e ndien qellizen, ushqimi ka shije me te mire, flasin me mire dhe kane me pak plastike.

                         implantology_clip_image053.jpg

                              implantology_clip_image054.gif

Proteza e lart eshte vendosur ne gojen.Keta paciente perdorin shtresa te trasha prej ngjiteses qe ndihmon ta mbajne protezen. Pasi keni vendosur mini implante nuk do te perdorin gje te tille me shume. Edhe nje here te themi se qelliza e pacientit nuk eshte mbylluar me plastikper shkak se mini implantet sigurojne qendrueshmeri te protezes. Para se te vendosen implantet, proteza shtrihej deri pjesen e prepme te qellizes

 

imgimgimgimgimgimg

...

Zyrat tona dentare

imgimgimgimgimgimg

Me shume...

Kontakt

Adrese:
Ognjan Prica 21/1
1000 Skopje,Makedonija
Telefon: +389(0)2 2784380
Telefon celular 1: +389(0)70 341990
Telefon celular 2: +389(0)72 236114
Me shume informacion...

Pershkrim te shkurter

Ne jemi te bindur se ne Qender per Stomatologji dhe implante estetike Dr. Bllagoevski ne Shkup do te merrni kualitet te larte te trajtimeve stomakologjike dhe kujdesje te klienteve si asnjehere deri tani. Stomatologet tane ofrojne sherbimet profesionale dentare, duke perfshire stomatologjine estetike
Me shume